Ir al contenido principal

Proyecto MUSAS

Colección MUSAS
Un trabajo para TODOS LOS PÚBLICOS

La colección MUSAS, ideada por SaCeMa, nos invita a la reflexión. Una herramienta de recogida de voces que trabajamos dentro de una misma visión de conciencia integral de Vida.
Musas de la Educación VIVA es el primero de los trabajos de la colección, en formato cuaderno. Las viñetas en blanco y negro de la autora, y los textos de referentes en acompañamiento respetuoso que las comentan, no os dejarán indiferentes.

Autora:
SaCeMa
Sara Cendán Masip
IL.LUSTRADORA MAREDOULA
609279814
@: sara.sajois@gmail.com 
ARBÚCIES (El Montseny)
“Tots portem una musa a dins.
Totes i tots podem ser inspiradors i inspirar-nos a nosaltres mateixos.
 Obriu-lo i deixeu-vos inspirar pel projecte MUSES.”
SaCeMa


La colección inicialmente plantea 3 primeros trabajos: el #1 sobre Educación, el #2 sobre Maternidad, el #3 sobre l@s que Acompañamos a la Maternidad. 
Sara, como autora, es multidisciplinar, pero dentro del proyecto Colección MUSAS es más que nunca viñetista activista de la conscienciación social i cultural, para la humanización de los procesos de Vida. Propone “... vivir una Vida lo más coherente posible con nuestro sentir más profundo”. 
Musas #l: Musas de la Educación VIVA salió a la luz en septiembre de 2015. Inicialmente editado en catalán. En junio de 2016 se prevee tenerlo traducido al castellano. 
De momento el proyecto no se mueve a través de ninguna editorial. Las presentaciones i la distribución se gestionan íntegralmente a través del contacto con la propia autora.


Muses de l’Educació VIVA (Muses #1) per SACEMA
22 vinyetes inspirades en l’educació viva. 22 textos inspirats en les vinyetes.
“Tots portem una musa a dins.
Totes i tots podem ser inspiradors i inspirar-nos a nosaltres mateixos.
 Obriu-lo i deixeu-vos inspirar pel projecte MUSES.”
Sara Cendán Masip
SaCeMa

DEFINICIÓ CONCEPTUAL:
Una “petita obra d'art, Muses de l’Educació Viva, que a través de les seves il.lustracions, la Sara Cendán(SaCeMa) ens mostra l'art que implica acompanyar des d'aquesta nova Mirada en l'educació viva. (...)l’atresorament d'aquestes vinyetes és un bell regal per les nostres consciències i Mirades. Vinyetes que capten d’una manera afinada i curosa com ens col·loquem les adultes en l’acompanyament dels processos dels nostres infants des d’aquest nou lloc conscient i respectuós, així com les seves i nostres vivències i necessitats més profundes.”
El treball “també recull belles paraules inspirades en les seves il.lustracions. Paraules de persones referents en el món de l’acompanyament, caminants cadascuna del seu propi camí.. Amb clars denominadors comuns amb els que caminem juntes, mirant-nos als ulls i compartint plegades.”
La “Sara Cendán ens mostra i demostra com els somnis es materialitzen i es fan realitat, així com es pot moldejar i fer de la nostra vida una petita gran obra d'art. I ens recorda de nou la seva capacitat creadora i de canvi i creixement constant, la seva nova mirada cap als seus propis processos i projectes, cap als de la seva família i cap als de totes les altres.”
Lydia Cuervas
Parts del pròleg de Muses de l’Educació VIVA.


IDEA, IL.LUSTRACIONS I EDICIÓ:
Sara cendán masip: deixant enrere 10 anys d’experiència dins del món de la Moda, al 2011 va realitzar el seu primer treball publicat com a il.lustradora (Edició Especial, Setze Petges) i es va formar com a Maredoula. Mare de 3.
Formada també com a facilitadora de Com1nica’t (2012).
Coordinadora Tècnica de l’Espai d’Educació Viva L’Albada (2012-2015) i continúa sent-hi com a família.

ELS COMENTARISTES INSPIRATS EN LES VINYETES:
Aina rodríguez allès: acompanyant d'educació lliure desde fa uns 2 anys. Co-vivint amb les 2 filles del seu company.
Àngels flor: llevadora a la casa de naixements Migjorn (St.Vicenç de Castellet).
Bibiana marín: ha sigut acompanyant de El Roure (st joan de mediona) fins el 2015. El darrer curs a el roure acompanyant del grup d’adolescents.
Eli antiñolo: acompanyant de L'Albada. Mare de 3.
Elisabet rodríguez: co-fundadora de L’Albada. Terapeuta
gestalt. Creadora del projecte KanguraViva.
Elisenda pascual i martí: psicòloga i psicoterapeuta. Fundadora del projecte "Acompanyament familiar”. Acompanyant d'educació lliure amb uns 6 anys d’experiència.
Estel·la prados: persona oberta i alegre, en continuu aprenentatge i creixement. Després de viure quasi 4 anys viatjant, des del 2012 que participa d’acompanyant en projectes d’educació viva.
Felícia (Patrícia de diego bustillos): educadora-acompanyant infantil i familiar. Quiromassatgista i reflexòloga. Membre del grup de treball de la Xarxa d’Educació LLiure (XELL).
Gisela matilla: (des)educadora social i formadora desde fa més de 15 anys. Mare d'1
Giulietta saurin: acompanyant amb uns 10 anys d'experiència a projectes d'educació lliure. Mare de 2.
Jordi mateu: co-fundador del Centre de Recursos i Assessorament en Educació Viva (CRAEV) i de 2 projectes d'educació viva. Pare de 4.
Júlia mateo: terapeuta gestalt, co-fundadora de Comunica't. Mare de 2.
Júlia sanchez andreo: acompanyant de processos de vida i d'educació lliure desde fa uns 4 anys. Mare d’1.
Laia roca: acompanyant en projectes d’educ. viva durant 4 anys.
Laia valverde: acompanyant de reforç a l'albada desde fa 3 anys. Anteriorment acompanyant a La Gomera durant uns 3 anys. Mare d’1.
Lydia cuervas: psicoterapeuta, acompanyant de processos.
Educadora especialitzada en educació viva i super-visió pedagògica. Co-fundadora de 3 projectes d'educació lliure. El darrer l'Albada. Mare de 2.
Marc alcega estivill: ex-família co-gestora de Magarrufa i el Submarí Lila. Pare acompanyant al Gínjol. Membre del Grup de treball de la XELL (xarxa d'educació lliure). Pare de 3.
Mariona folgado: acompanyant de processos de vida en espais d'educació lluire desde fa uns 3 anys.
Mónica jimenez lucena: acompanyant en processos de vida com a mare doula, renaixedora i Mare de dia. Mare d’1
Nur rosés: biòloga, educadora. Acompanyant de treballs de processos en comunitat. Mare d’1.
Pere juan: fundador de La Caseta de Gràcia (bcn). Al grup de treball de la XELL. Pare de 2
Rosa jové: psicòloga. Autora de llibres com "dormir sin lágrimas" o "crianza feliz". Mare de 2.

Alguns denominadors comuns dels col.laboradors del Muses #1:
• Acompanyants de processos de Vida.
• Respectuoses/os cap a la llibertat. 
• Presents i disponibles, mirant i admirant el desplegament i creixement de la Vida.
• Creixent i aprenent a posar aquesta mateixa nova Mirada a nosaltres mateixes i als nostres propis processos. Cuidant-nos i acompanyant-nos.

Precepte de Muses #1:
NO US OBLIDEU DE VIURE.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Thofania d'Adamo y Giulia Tofana, LIBERADORAS DE MUJERES en los 1650's

Difícil saber con exactitud la verdadera historia de Thofania d'Adamo y su hija, debido a la existencia de diferentes versiones. 
Documentado en la zona costera entre Palermo y Nápoles, a mediados del siglo XVII, Thofania ideó una arma silenciosa contra la extrema y sádica represión machista que se había normalizado socialmente desde la edad media, con la llamada Santa Inquisición, y que no acabaría hasta finales del siglo XVIII.  Si! duró entre 400 y 500 años!!! :( 
Tras sentirse liberada de su opresor marido, muerto por causas naturales, debió sentir un fuerte proceso de empoderamiento. Su gran capacidad científica la llevó a la creación de un veneno incoloro, inoloro, insípido e indetectable con un propósito muy claro: liberar a mujeres de maridos maltratadores, ya que no existía ni la opción de divorcio, separación o anulación de matrimonio por abusar de una mujer. De hecho, asesinar a la esposa por una causa "noble" no era un delito grave para el marido.  En cambio, &qu…

Mi nuevo libro: Musas de la Maternidad EMPODERADA

Hola mundo!

Es un honor compartiros por fin en mi blog la noticia de la materialización de mi segundo libro Musas de la Maternidad EMPODERADA, dentro de la colección que inicié el pasado 2015 con Musas de la Educación VIVA.


Un título que he tardado casi dos años en conformarlo, y donde mis viñetas vuelven a ser el hilo conductor y la excusa para poder dar un paseo a lo inspirador del empoderamiento materno. Un libro que ha sido posible gracias al micromecenazgo y a la cooperación.

En esta primera edición, comentan las viñetas un total de 29 personas (comadronas, enfermeras, doulas, médic@s, madres, padres, ...) que se han inspirado con las viñetas. Tod@s ell@s las siento como una red de apoyo que acompaña el trabajo que os presento en formato libro.
Por orden alfabético, colaboran:  Aidagallegoquer Anaálvarez-errecalde Annaburguésceballos Annamoreno Annasanés Cristinalópezosuna Cristinaromeromiralles Cristinatapiasivila Elsapedrola Francesclópez Georginarubípuga Juditmartínlópez  Judit guirado gar…

Una experiència d'acompanyament: la Myriam

Cada cop que tinc el privilegi d'acompanyar una familia en el seu caminar cap a una nova ma(pa)ternitat, aprenc més i més. Evidencio lo important de donar el protagonisme absolut a la mare, perque s'empoderi i lideri el seu embaraç, part i pospart. Perque pugui sentir-se el més capaç, segura i calmada possible.
Avui us comparteixo un petit-gran escrit de la Myriam, sobretot per poder llegir amb paraules de mares reals què han rebut de l'acompanyament respectuós d'una doula.

<< Nosaltres, ara família de quatre, hem tingut la sort d’estar acompanyants per la Sara durant el postpart d’en Riu.
M’agradaria transmetre, en poques paraules, tot allò que he/hem sentit amb el seu acompanyament: seguretat, confiança, força i calma.
De la Sara ens quedem amb moltes coses....
Ens ha ofert recursos per millorar la nostra convivència, ens ha ajudat a retrobar-nos i aprendre consciència del canvi que suposa passar de família de tres a quatre.
Les converses amb ella m’han transmès l’e…